Kampioenstitels voor Lohuis Autosport

ASSEN zondag 26 oktober 2014 – Vandaag vonden de laatste races van het seizoen 2014 plaats. Dit maal weer op het Asser asfalt, het TT-Circuit. Team Lohuis Autosport stond met maar liefst drie auto’s aan de start. Naast vaste rijders Rianne Bergman en Ruben Lohuis werd de derde auto bereden door het team Natasja Elderman en Raymond Zonneveld, twee potentiële rijders die de proef op de som gingen nemen.

De kwalificatie beloofde veel goeds voor de eerste race, alle drie auto’s boekten een tijd in de top 4! Eerste positie: Elderman-Zonneveld, tweede positie: Rianne Bergman, vierde positie: Ruben Lohuis.

Race één stond bol van de strijd, Ruben had een goede start en pakte al snel de koppositie. Daar was hij continu in strijd met concurrent Johan Kraan, deze pakt in de voorlaatste ronde de koppositie waardoor Ruben het zilver in ontvangst mocht nemen. Rianne zat daarachter met haar grootste concurrent Jorn Boertien, deze kon niet voorbij aan de snelste dame van de cup waardoor Rianne de derde positie behaalde. Raymond Zonneveld nam race één voor zijn rekening, helaas kreeg hij na enkele ronden rem problemen waardoor hij afzakte naar de middenmoot en genoegen moest nemen met de zesde plek algemeen.

Race twee, de allerlaatste race van het seizoen, stond volledig in het teken van Rianne Bergman. Ze moest haar grootste concurrent Margriet Tilstra voor blijven om het kampioenschap in de lady’s cup binnen te slepen. Ook betekende race twee hét PTC-debuut voor Natajsa Elderman. Na de start had Ruben alweer snel de koppositie te pakken en wist samen met Johan Kraan een gaatje te slaan tussen de rest van het veld. Ook tijdens deze race moest Ruben zijn meerdere herkennen in Johan en kwam als tweede over de eindstreep. Gedurende de race moest Rianne enkele plaatsen toegeven en kwam daardoor in een felle strijd met de Italiaanse coureur Luca Bettini om de vijfde plek. Haar grootste concurrent Margriet vormde tijdens de race geen bedreiging voor Rianne waardoor ze voor zekerheid koos en genoegen nam met de zesde positie. Na afloop van de race konden we Rianne feliciteren met haar kampioenschap: “Ik ben super blij dat het gelukt is, daarnaast heb ik vandaag ook weer laten zien dat ik met de top kan meekomen en goede tijden neer kan zetten. Op naar volgend jaar.” Natasja was nog volop bezig met het leren kennen van zowel de auto als de baan en zakte daardoor al snel terug in het klassement. Na afloop van de race stapte ze uit met een grote glimlach op haar gezicht: “Het is fantastisch hoe wendbaar en snel die kleine auto’s zijn in de bochten. Ik moest helaas een aantal plaatsten toegeven maar heb ontzettend veel ervaring opgedaan en dit smaakt naar meer!”

Lohuis Autosport sluit het jaar dus af met een dubbele kampioenstitel. Ruben die tijdens de voorlaatste race kampioen PTC-cup werd en Rianne die vandaag de titel in de PTC Ladies-cup wist te bemachtigen. Tijdens de winterperiode zullen de auto’s weer volledig geprepareerd worden voor het seizoen 2015. Houdt ook tijdens de winter onze site in de gaten, mocht er nieuws zijn, dan zullen wij dat plaatsen!