Maak kennis met Rianne Bergman een coureur uit de PTC cup

Wie is Rianne Bergman?
Ik Ben Rianne Bergman, 17 jaar oud en ben gek van racen!
Ik woon in de buurt van Nijverdal (zuna).
Naast mijn sport doe ik ook aan karten, en heb mijn eerste 2 wedstrijden gereden, met een 1e plaats in mijn eerste kartwedstrijd.
Ook zit ik gewoon op school en zit nu in mijn 2e jaar van de kappersopleiding.

Hoe ben je ooit met het race virus in aanraking gekomen?
Ik ben door mijn vader gek geworden van auto’s, hij is al jaren een trouwe rally fan en gek van snelle auto’s. Ik ga sinds mijn 13e levensjaar samen met mijn vader en onze vriend Wim Lohuis naar het circuit en bij rally’s kijken en werd hier steeds enthousiaster van. Door mijn ouders en het team van Lohuis Autosport kon ik voor mijn eigen racelicentie gaan en heb hem in juli dit jaar gehaald.

De start in de racesport en resultaten:
Ik heb in juli mijn racelicentie gehaald, en heb gelijk op dezelfde dag mijn eerste 2 races gereden in de PTC Cup.
Op 11 augustus heb ik mijn 2e race dag gereden en ben 2 keer 2e geworden in de PTC Ladies Cup, uiteindelijk heb ik dit jaar 6 races gereden met mooie resultaten. De tijden werden steeds beter en er zat een stijgende lijn in mijn prestaties. Dit jaar was voor mij een jaar om zo veel mogelijk ervaring op te doen in de racesport.

In welke klasse start Rianne in 2014?
2013 was voor mij een leerjaar, veel ervaring opgedaan. 2014 is het jaar dat ik ga bewijzen dat dit is wat ik wil, zo hoog mogelijk eindigen in de PTC cup.

Bij welke race organisaties race je en vertel kort hoe je het beleefd?
Ik race bij de ACNN, Dit is een hele fijne organisatie omdat het betaalbaar racen is en het allemaal goed geregeld is op het circuit. De klasse-indeling (PTC, AVENGER JUNIOR, Ooperon, Zilhouette en DTC) is erop gericht om alle coureurs (van beginnend tot professional) veel race plezier te laten beleven. De PTC Cup is bijvoorbeeld een leuke cup met gelijkwaardige auto’s en daarom veel leuke gevechten op de baan.

Wat is je toekomst droom in de race sport? Wat zou je willen bereiken.
Mijn Droom in de race sport is voor nu om zo hoog mogelijk te eindigen in de PTC cup en om daarna hogerop te komen, Ik zou heel graag zoveel mogelijk ervaring op willen doen om verder te komen in de racesport.

Wie zijn je sponsor?
Ik ben 1 van de racers uit het team van Lohuis Autosport uit Nijverdal, Daarnaast heb ik meerdere mensen die mij steunen om te kunnen racen. Alpha sierbestrating, Scharphof Campers, bureau Taz.
Rianne Bergman
Met dank aan Cameraobschuura.nl