Maak kennis met Ruben Lohuis

Wie is Ruben Lohuis?
Ik ben Ruben Lohuis en ben 23 jaar oud. Geboren en getogen in Nijverdal, in Overijssel. Naast de autosport doe ik nog aan basketbal en is muziek een grote passie van mij. Op het moment werk ik als koerier, maar ben nog druk op zoek naar een baan in de luchtvaart, want ik ben afgestudeerd als piloot.

Hoe ben je ooit met het race virus in aanraking gekomen?
Het is allemaal begonnen met de rallysport. Mijn vader was al jaren fan en hier ben ik dan ook in meegegroeid. Sinds een paar jaar zijn we betrokken op het circuit met de autorensport. Dit sprak ons zo aan dat we het een en ander zijn gaan uitzoeken en uiteindelijk bij de ACNN, bij de PTC-cup uitkwamen. Na een aantal bezochte competitie dagen en wat informatie te hebben opgedaan zijn we de uitdaging gestart en hebben we zelf een Citroën C1 opgebouwd voor de PTC.

Vertel over je start in de race sport tot op heden?
Welke klasse en eventueel resultaten. Het jaar 2013 ben ik begonnen met de competitie, in dit jaar is dan ook het team “Lohuis Autosport” geboren. Tijdens de eerste race werd meteen duidelijk dat de 5 die waren gestart ook met elkaar voor het kampioenschap zouden gaan strijden. We hebben dan ook tot en met de laatste competitiedag gestreden om de titel. Deze ging helaas aan mij voorbij, maar met een 2e positie overall tijdens mijn debuutjaar in de autorensport ben ik zeer tevreden en kijk dan ook met een grote glimlach terug op het seizoen 2013.

In welke klasse start je in 2014?
2014 zal voor mij weer volledig in het teken staan van de PTC-cup. Na het succes in 2013 en alle ervaring die ik heb opgedaan, zal het weer een spannend jaar gaan worden. Deze keuze hebben we ook gemaakt omdat het low-budget racing is met toch een zeer spannende competitie en omdat, waarschijnlijk het belangrijkste, de PTC een hele grote fun-factor heeft!

Bij welke race organisaties race je en vertel kort hoe je het beleefd?
De PTC-cup is een onderdeel van de ACNN. De ACNN biedt voor diverse budgeten heel mogelijkheden en wil de autosport laagdrempelig houden hierdoor. Dit heeft tot gevolg dat er onderling een hele collegiale sfeer hangt en dat iedereen met plezier na de racedagen toe gaat. Dit kunnen wij als Lohuis Autosport ook zeer beamen.

Wat is je toekomst droom in de race sport? Wat zou je willen bereiken.
Mijn toekomst droom is dat ik er nog zo lang mogelijk van kan blijven genieten en dat ik er veel plezier van zal hebben. Welke klasses en welke auto’s? Dat hangt van het budget af en wat er op ons pad komt. Wat zeker nog wel op mijn verlanglijstje staat zijn een aantal endurance-races.

Wie zijn je sponsors?
Mijn grootste sponsor is Lohuis Auto’s, het autobedrijf van mijn vader. Hier prepareren en bouwen we dan ook de auto’s en kunnen we natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten en kennis. Daarnaast hebben we nog een aantal sponsoren die ons steunen op diverse manieren. Dit zijn o.a. Bartels Assurantiën, WEMA Autoschade, Alpha sierbestrating, Warenhuis Mali (ook wel bekend van de HEMA Nijverdal) en Keverkamp Bisschop & Co accountancy.

Voor welk team race je in 2014?
Wij zullen als team Lohuis Autosport wederom aan de start komen met twee auto’s. Naast mij zal ook Rianne Bergman voor het team rijden, samen zullen we racen in de PTC-cup met beide een Citroën C1.

Ruben Lohuis