Glibberen en glijden tijdens openingsraces 2015

De coureurs van Lohuis Autosport moesten alle zeilen bijzetten tijdens de openingsraces van 29 maart jl. De hoosbuien tijdens de training/kwalificatie en de races veranderden het circuit in een ijsbaan. Dat hebben zowel Ruben als Huub ondervonden!

Tijdens de eerste race ging Ruben na een goede start aan kop. Een spin halverwege de wedstrijd in de “ramshoek” zorgde ervoor dat hij terug zakte naar de derde plek. De resterende racetijd was net niet genoeg om weer aansluiting te vinden bij de kopmannen. Ruben moest genoegen nemen met een derde plek.

Voor Huub viel zijn debuut letterlijk en figuurlijk nogal in het water. Na de vier dagen mooi weer tijdens de racecursus en de circuitdag, gaf deze dag een nieuwe dimensie aan de uitspraak “rondje van de zaak”. De keren dat hij een pirouette maakte was helaas niet meer op één hand te tellen. Daar kwam nog bij dat hij buiten zijn schuld om,
een gespinde deelnemer aan reed en met een aanlopend voorwiel de pits op
moest zoeken, waarna de race vervolgt kon worden maar eigenlijk al gereden was.

Rianne was de lachende derde tijdens deze race. Na een nette start en een keurig en behouden gereden race, passeerde deze snelle dame de finish als 8e.

Race twee werd uiteindelijk net als race één even nat en glad. Voor Huub begon de race, die op de achterste startrij begonnen moest worden, met het
inhalen van twee auto’s, prima. Maar werd in de 3e bocht afgestraft
met weer een spin, waarna de rest van de race in het teken stond van heel
houden, aankomen, en ervaring op doen.

Rianne was, van start tot finish, met twee heren in een hevige strijd verwikkeld. Ze liet zien dat ze haar mannetje stond en kwam als 6e over de finish, voor beide heren.

Voor Ruben zag het er ook goed uit na een snelle start en pakte vrij snel de koppositie in. Helaas werd hij aangetikt na twee ronden waardoor hij spinde en terug zakte naar de 2e positie. Door deze tik liep zijn achterwiel aan, hierdoor kon hij niet de optimale snelheid behouden en moest ook deze race genoegen nemen met een 3e plek op de finishlijn.

Al met al weer een spannende, sportieve, maar vooral leerzame dag voor de heren en dame van team Lohuis Autosport. De volgende races zullen plaatsvinden op het Belgische circuit Zolder op 5 mei. Voor Huub een nieuw circuit om nieuwe ervaring op te doen. Rianne en Ruben zullen weer hun beste beentje voorzetten om de resultaten van afgelopen ja(a)r(en) te evenaren!