Team Lohuis Autosport doet goede zaken tijdens Pinksterraces!

ASSEN, Na een dag van uitersten op het Belgische circuit Zolder op 5 mei jl. staat team Lohuis Autosport weer op haar thuisbasis het TT-circuit van Assen. Het is afwisselend bewolkt, de temperatuur 16 graden en 17 glimmende bolides staan klaar om het asfalt te betreden en de strijd aan te gaan in de PTC-cup. Ruben Lohuis, Rianne Bergman en Huub Mali nemen je in dit verslag terug naar hun racedag!

Vol gezonde spanning en een flinke dosis concentratie zit Ruben Lohuis in de auto voor de kwalificatie. “Het streven werd een top 3 tijd. Maar na 5 rondes was dit nog steeds niet gelukt en net wanneer ik er vol voor wilde gaan stuur ik te vroeg in. Het gevolg, ik stootte een bandenstapel om aan de binnenkant van de bocht en verloor te veel snelheid, gelukkig geen schade! Volgende ronde dan maar. Uiteindelijk reed ik in de laatste ronde de een-na-snelste tijd. Yes! Het is gelukt.”
Race 1 begon met een goede start waarbij hij direct de koppositie kon pakken. “De hele race was ik druk in gevecht met startnr. 72, Robin van Leliveld. Tijdens de een-na-laatste ronde wist hij me voorbij te komen, dit was gelukkig van korte duur. De laatste ronde kwam ik hem weer voorbij en passeerde ik als eerste het zwart-wit geblokt.”
“De tweede race van koppositie gestart. Helaas in bocht 1 direct een plaats toe moeten geven. Vervolgens barstte de strijd los. Met een groep van 3 rijders gingen we allemaal voor het eremetaal. Na een heftige en spannende strijd met wisselende posities kwam ik als derde over de finish. Al met al een geslaagde dag voor mij.” Aldus de Nijverdaller.

Ruben 25-5

Na de flinke crash op Zolder stond de auto van Rianne er weer tiptop bij en vol goede moed ging ze dan ook van start!
“Nadat ik de dag tijdens de vrije training wat moeizaam was begonnen met een tijd van 2.31, was het tijd voor de kwalificatie. In de kwalificatie kon ik mooi aanhaken met een paar andere deelnemers om uiteindelijk tot een tijd van 2.24 te rijden, wat goed was voor de 8ste startplek voor race 1.”
“Bij de start van race 1 was ik in de eerste ronde al meteen vol in gevecht en maakte daardoor 3 plekken goed. Tot op het laatst toe bleef het spannend, ik deed er alles aan om de vierde plek te veroveren. Uiteindelijk kwam ik net een bumper tekort om als vierde over de eindstreep te komen, dus vijfde geworden.”
“Race 2 startte ik vanaf plek 5 en vanaf het begin zat ik meteen weer in mooie duels en constant stuivertje wisselen om posities. Na wederom een spannende race werd ik afgevlagd als zesde. Ik kan terugkijken op een geslaagde racedag en heb het vertrouwen in de auto weer terug na Zolder. Ik ben trots op deze mooie prestatie en de tomeloze inzet van het team om mijn auto weer op tijd klaar te hebben! “

Rianne 25-5

Voor Huub Mali was het optreden in Assen weer een verademing ten opzichte van het circuit Zolder. “Door het feit dat op Zolder een snellere klasse gelijktijdig met ons startte. Was ik alleen maar bezig in de spiegels te kijken om deze coureurs niet in de weg te rijden. Overigens wel weer een eye opener om eens op een ander circuit te rijden, maar gewoon nog niet voldoende ervaring om er echt snel te gaan.”
Hoe anders was dan weer Assen. ”Heerlijk om met mensen in gevecht te gaan die op hetzelfde niveau rijden, en die je de ruimte “geven”.  In de vrije training ging het al lekker, ondanks een schuiver in de Ruskenhoek, waar ik het zonder te remmen ook wel dacht te redden. In de tijdtraining duurde het even voor ik vrij baan had, maar zette een 12e tijd op de klokken.”
“Bij de start van de eerste race kon ik de tweede versnelling niet gauw genoeg vinden waardoor ik door twee auto’s gepasseerd werd. Maar gedurende de gehele race was ik met no. 71 Lex van Dijk in gevecht, waarmee ik constant positie wisselde. 2 ronden voor het eind kon ik echter mijn positie veilig stellen en bij hem weg rijden. Overall 11e van de 17 deelnemers.”
“Deze positie nam ik ook in op de startgrid voor de tweede race. De start was prima en ik kon aanhaken bij de voorste groep. Echter in de derde ronde ging ik weer in de Ruskenhoek, nu iets te laat op het gas wat resulteerde in een spin en een bezoekje aan de grindbak. Echter nadat het veld gepasseerd was kon ik weer achteraan aansluiten, om tijdens de resterende rondes nog twee tegenstanders in te halen om als 13e te eindigen.”

Huub 25-5