Racepark Meppen ligt Lohuis Autosport!

Lohuis Autosport kan terugkijken op een succesvolle race dag op het nieuwe circuit van Meppen in Duitsland. De PTC cup had de primeur van de eerste officiële race op dit nieuwe circuit.

Het circuit is bijzonder compact en vanuit de pits bijna geheel te overzien. Met de vele bochten is het een mooie baan voor de PTC, dat in verschillende groepjes mooie gevechten liet zien.

Voor opstelling Meppen

De eerste winnaar op dit circuit van een race was Ruben Lohuis, die vanaf de start de kop pakte, maar de zege niet cadeau kreeg. Constant stond hij onder druk van Kuiper en Kraan, twee jonge “honden” die ook gaan voor de punten. Raymond Zonneveld bemande voor de gelegenheid auto nummer 27 van team Lohuis, en streed op de vierde plaats ook mee voor de podiumplaatsen. Aan de finish was de marge minder dan een seconde tussen nummer 1 Ruben Lohuis en no. 2 Rody Kuiper. Rianne had moeite haar ritme te vinden op de nieuwe baan, en een schuiver door een duw van een tegenstander hielp daar ook niet bij. Zij werd dan toch nog 7e. Na problemen met de benzinepomp moest Frenk Mali in de tijdtraining uitvallen. In de eerste race had hij een vliegende start, waarbij hij voor de eerste bocht al drie tegenstanders gepasseerd was, echter ook Frenk werd aangetikt waardoor hij weer van achteraan moest beginnen. Halverwege de race herhaalde zich het benzinepomp probleem weer, waarna hij de auto aan de kant moest zetten.

Vlak na de start

In race twee was Raymond met auto 27, Rody Kuiper in de laatste bocht te snel af, na een hevig gevecht, en pakte de derde plaats met enkele honderdsten verschil op de lijn, waardoor het team twee man op het podium had staan. Echter ook nu waren de marges minimaal, tekenend voor het stijgende niveau van de jonge garde. Rianne pakte de winst in haar gevecht om de 6e plek. Frenk moest helaas zijn meerdere erkennen in Luuk Roozeboom en werd 13e.

Flitsende finish

De winst in laatste race werd een gevecht tussen Ruben en Raymond die al gauw afstand namen van de rest van het veld. Een half uur lang probeerde Raymond alles om langzij Ruben te komen. Maar op het korte en bochtige circuit bleef Ruben de verdedigende lijn vast houden, waarbij op de finish er weer maar 6/10 sec. verschil was. Rianne maakte 2 plaatsen goed vanaf de 6e startplek en eindigde als 4e. Frenk werd tijdens deze race meerdere malen door een tegenstander “aangeduwd”, waarschijnlijk uit frustratie dat deze niet er langs kon komen. Gelukkig op dat moment zonder directe gevolgen. Het leek Frenk echter verstandiger hem voorbij te laten om erger te voorkomen. Zijn tegenstander werd, terecht, na de race even ter verantwoording geroepen bij de wedstrijdleiding.

Het podium

In oktober zullen op dit circuit ook de finaleraces plaats vinden. Gezien de gevechten door het hele veld afgelopen zaterdag, konden deze nog wel een erg spannend worden.

16 juli aanstaande staat overigens de volgende afspraak gepland op ons thuiscircuit Assen.