Terug op het TT circuit in Assen!

Team Lohuis Autosport heeft hard gewerkt aan de auto’s om ze weer tip top aan de start te krijgen voor de races op het TT circuit in Assen. Dit keer reden alle 4 de auto’s. Huub Mali was op vakantie en daarom viel Raymond Zonneveld in voor hem. De kwalificatie ging voor Raymond en Ruben erg goed, Raymond veroverde knap de 1e plaats gevolgd door Ruben Lohuis op positie 2. Voor Rianne en Frenk was het even weer gevoel krijgen met de auto en met de baan, zij mochten mooi midden in het veld (van maar liefst 23 auto’s!!) starten.  

De eerste race,

Iedereen stond gespannen aan de start van de eerste race. Raymond en Ruben aan kop, positie 16 voor Rianne en de 23e startplek voor Frenk.

Zonneveld en Lohuis waren goed weg maar de concurrentie zat hun op de hielen en er werd gelijk al een flinke strijd geleverd. En dan met zijn allen de eerste bocht in wat een spektakel, overal was strijd! Ook Rianne was erg goed weg, ze reed gelijk van positie 16 naar positie 13. Frenk kon mooi aansluiten en bleef goed bij de groep rijden. De eerste paar ronden lag het veld dicht bij elkaar en voor velen zat de druk er goed op. Helaas gebeurde er toen ook een heftige crash er was een auto afgevlogen en de rijder daarachter kon hem niet meer ontwijken… ai dat was een knaller. Code 60 kwam tot stand, voor de autosport liefhebbers onder ons, een soort van virtual safety car. De Lohuis Autosport rijders waren erg alert en zodra de groene vlag uitging barste de strijd opnieuw los! Vol gas weer verder. Vanaf dat de lichten uitgingen bij de start totdat de finish vlag viel waren er overal gevechten en was de race nog lang niet bepaald. Lohuis wist in de laatste bocht nog net de koppositie over te nemen, hierdoor eindigde Zonneveld knap 2e. Rianne heeft flink gestreden en heeft een mooie 11e plek weten te bemachtigen. Frenk heeft bewezen zicht mooi in het veld te kunnen mengen, hij heeft een mooie wedstrijd gereden en wederom veel geleerd.

 De tweede race,

Na een goede lunch was het alweer tijd voor de tweede race. We stonden aan de start en zagen de lucht donker worden. We mochten de toen nog droge baan op en kwamen vol spanning weer aan bij de startlichten, de banden opgewarmd en met volle concentratie achter het stuur. De lichten gingen uit en vol gas vertrokken we met zijn allen weer naar de eerste bocht, het ging allemaal net goed! Rianne zag haar concurrenten aan alle kanten proberen aan te vallen. Lohuis en Zonneveld hadden direct een klein gaatje geslagen met de rest van de groep. De lucht bleef donker en jawel, het begon een klein beetje te regenen. In eerste instantie leek het mee te vallen, maar het zette toch door. Je kon het wel erg goed merken op de baan. Sommige bochten goede grip, sommige bochten spelen met de auto om hem goed de bocht door te kunnen krijgen. Iedereen had er last van en dan wordt het moeilijk om de grens van de auto aan te kunnen voelen. Dat bleek ook bij Raymond het geval. Met 130 km/h vol in de Ramshoek in de slip! “Ik probeerde er alles aan te doen om de auto op de baan houden, zonder succes. Ik belande uiteindelijk naast de baan en moest genoegen nemen met een tik tegen de vangrail. Gelukkig remde ik een heel stuk af door mijn slip, anders had de klap veel groter kunnen zijn.” Aldus Zonneveld. Ondanks dat hij knap voorin met de kopgroep mee reed, baalde hij natuurlijk enorm. Lohuis wist de auto nog onder controle te houden en hem als tweede over de finish te brengen. Rianne heeft ook gevochten en daarna eigenlijk op safe gereden. “Ik zag ze aan alle kanten dwars door bochten gaan ik heb daarom op safe gereden en punten binnen weten te halen!” Frenk heeft tijdens zijn debuut op Assen ook super gereden en kwam als 17 over de finish! “Ik heb hier nog nooit tijdens de regen gereden, het was op bepaalde plekken best tricky. Maar het was weer geweldig!” Aldus de broer van Huub.

De volgende race staat gepland op zondag 14 augustus op het asfalt van Racepark Meppen!