Zolder is succes!

Zolder – BELGIË – 28 augustus 2016

Daar waar Max Verstappen een kleine 100 km verderop zichzelf voorbereidde op de grote prijs van België, stond team Lohuis Autosport aan de start van alweer de voorlaatste racedag in de ACNN PTC-cup. Dit maal vormde het voormalig Formule 1 Circuit Zolder het strijdtoneel. Met de vier auto’s volledig geprepareerd kon de dag beginnen. Omdat het NK Citybug cup ook mee reed stonden er ruim twintig driepitters aan de start!

Tijdens de vrije training werd de afstelling van de auto’s, daar waar nodig, gefinetuned en was iedereen klaar voor de kwalificatie. Van de wat tegenvallende prestaties in Meppen van Ruben was geen spoor meer te bekennen, vanaf de eerste ronde bleef hij de snelste tijd van het veld rijden. De pole position was daarmee zeker gesteld. Rianne en Huub zaten in het middenveld op een respectievelijke elfde en zestiende plaats. Frenk moest aardig wennen aan de baan en moest genoegen nemen met de achttiende start positie.

De eerste race was er een wat minder goede start voor Ruben. Hij behield nog wel de koppositie bij het ingaan van de eerste bocht, maar moest tot aan het einde van de race vol blijven gaan wilde hij zijn positie behouden. Rianne had tijdens de race diverse gevechten en het was iedere ronde weer stuivertje wisselen. Het grootste gevecht van de race vond plaats achter in het veld. Huub knokte zich een weg naar voren en wist maar liefst vier plekken goed te maken op de concurrentie. Frenk kwam weer langzaam in zijn ritme, dit was ook te zien aan de rondetijden en kon de concurrentie goed bijblijven. Met het als eerste passeren van de finish pakte Ruben de maximale punten, Rianne werd negende, Huub twaalfde en Frenk ging als zeventiende langs het zwart-wit geblokt.

In race twee waren er vanaf de start continu gevechten in heel het deelnemersveld. Rianne voerde een hevige strijd om de negende plek. Dat Frenk zijn ritme weer gevonden had was te zien. In een groep van vier, waarin Huub ook zat na een slechte start, was het bumper-aan-bumper en deur-aan-deur dat de coureurs zich door de bochten moesten manoeuvreren. Voor het team in de pitstraat was het iedere ronde weer een verrassing in welke volgorde de rijders voorbij kwamen. In tegenstelling tot de eerste race kwam Ruben deze keer goed weg bij de start. Door een klein foutje van de concurrentie ontstond er een gat van 3 seconden waardoor Ruben de race gecontroleerd kon uitrijden en als eerste onder de finish vlag door reed. Rianne moest een positie toegeven en werd tiende. Huub moest door zijn start drie plekken toegeven aan de concurrentie en werd vijftiende. Frenk behaalde wederom de zeventiende plek.

Al met al kunnen we concluderen dat het team van Lohuis Autosport weer goede zaken heeft gedaan. Ruben pakte de volle punten en heeft daarmee zijn puntenverlies in Meppen recht gezet. Voor het algemeen klassement heeft Rianne kostbare punten laten liggen om in de strijd te kunnen blijven voor de derde plek in het kampioenschap. Tussen de gebroeders Mali kan nog een mooie strijd losbarsten tijdens de finale races, het onderlinge verschil is slechts víer punten!

De finaleraces zullen plaats vinden op 15 en 16 oktober op het circuit van Racepark Meppen!